DUBAI

Dubai este capitala Emiratului cu același nume, unul din cele șapte ale Emiratelor Arabe Unite (pe lângă Abu Dhabi, Sharjah, Ras al-Khaimah, Ajman, Fujairah și Umm al-Qaiwain) și se află pe malul sudic al Golfului Persic, în Peninsula Arabică, fiind pe locul doi în ceea ce privește suprafața (după Abu Dhabi), cu o infrastructură impresionantă, politici liberale și diverse atracții turistice. Este unul dintre cele mai extravagante locuri de pe pământ și este un oraș al superlativelor pentru a vedea: „cel mai mare”, „cel mai înalt”, „cel mai luxos”. Dubai și Abu Dhabi sunt singurele entități federative cu drept de veto în cazul chestiunilor critice de importanță națională din cadrul legislaturii naționale.

Dat fiind că este situat în deșertul arab, Dubai se bucură de o climă caldă tot timpul anului. Și, pentru că probabil te întrebi când e bine să mergi în Dubai, află că e posibil pe tot parcursul anului, fiindcă nu există sezon ploios și nici furtuni în această zonă, singurele care pot apărea fiind cele de nisip. Totuși, mai ales vara, în Emiratele Arabe Unite este atât de cald, încât poate fi neplăcut pentru unele persoane. Pe de altă parte, hotelurile oferă reduceri enorme chiar și în perioada vacanțelor din cauza caniculei, ceea ce te poate încânta dacă iubești căldura.

Cu toate acestea, experții spun că în lunile de iarnă și primăvară e cel mai bun moment pentru a călători în Dubai. Asta pentru că, între decembrie și aprilie, vei găsi temperaturi de 24-32 de °C, cu 8 până la 10 ore de soare și nopți care se răcoresc plăcut. De reținut, totuși, că în ianuarie, nu este tocmai cea mai bună perioada pentru înot.

Orașul Aurului, cum mai este supranumit, reprezintă destinația care îți va oferi un pachet complet, adică distracție, relaxare, sesiuni de shopping, plimbări, experiențe incendiare, cultură, istorie și obiective turistice impresionante.

Dubai este cea mai populară destinație turistică din Emiratele Arabe Unite și pe bună dreptate. Orașul se mândrește cu o mulțime de atracții unice în lume care au reușit să facă din Dubai un oraș demn de remarcat pe harta turismului din Orientul Mijlociu.

Pe malurile Golfului Persic, Dubai oferă plaje de calitate cu apă cristalină și caldă, cu nisip fin albicios. Se pot practica activități nautice – scuba diving, surf, wakeboarding, flyboarding sau caiacul. Vacanța în Dubai nu poate fi completă fără momente de relaxare pe minunatele sale plaje. Dubai dispune de o mulțime de plaje frumoase, cu nisip fin albicios și cu ape cristaline, turiștii fiind mângâiați de valurile de culoare verzui-albastru ale Mării Arabiei. Această mare deține o minunată viață acvatică cu numeroase specii de pești și plante.