EGIPTUL

Este situat la nordul Africii si in partea vestica a Asiei Mici, tarmurile sale fiind spalate de cele doua mari: Mediterana la nord si Marea Rosie la est. Mai mult de 90% din suprafata tarii este desert. Unul dintre cele mai lungi fluvii din lume, Nilul, strabate Egiptul de la sud la nord pe o distanta de aproximativ 1200 km, împartind în acest fel suprafata tarii.

Numele oficial al tarii este Republica Araba Egipt, avand capitala la Cairo, cel mai mare oras al Africii (aprox. 2500 kmp), o metropola galagioasa de 17 mil. locuitori, la care se adauga aglomeratia de turisti si provincialii. Forma de guvernamant este republica multipartida democrata.

ClientMaxim
SkillsPhotography
Websiteexplore.md

Sharm El Sheikh

Este una dintre cele mai accesibile si dezvoltate statiuni din Peninsula Sinai, cu toate facilitatile necesare unui centru turistic: cazinouri, discoteci si baruri de noapte, cursuri de golf, scufundari la mica si mare adancime, diverse sporturi nautice. Situat in nordul statiunii, goful Na’ama este unul dintre centrele activitatilor turistice, care tinde sa devina o statiune de sine statatoare.

HURGHADA

Este situata pe malul Marii Rosii, la 500 km de Cairo si este una din cele mai renumite statiuni litorale din Egipt. Marea este aici marginita de plaje acoperite cu nisip fin. In unele locuri patrund in mare recifuri de corali, a caror frumusete subacvatica ii incanta pe iubitorii de scufundari. Hurghada asigura conditii ideale pentru baie si diferite sporturi nautice, datorita climei placute si a faptului ca temperatura apei marii nu coboara decat foarte rar sub 22 °C.

Informatii utile:

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Egipt conform standardelor proprii. Cazarea se va face la hotelul pentru care ati primit confirmarea si pentru care ati platit. Uneori hotelierii vand locuri peste capacitatea de cazare a hotelului. In aceste cazuri, daca excursia nu a inceput, agentia de turism Calibra va propune cazare alternativa. Daca excursia a inceput, se va asigura cazare compensatoare (redirectionare) la un hotel de aceeasi categorie ca si cel comandat initial. La ofertele de ultima ora nu putem garanta decat categoria hotelurilor. Nu intotdeauna hotelurile din ofertele de ultima ora sunt cele din catalog. Exista cazuri in care numele hotelurilor va fi cunoscut doar la sosirea in tara de destinatie (circuite, croaziere, oferte speciale).